recept

Sočne prženice iz rerne za 20 minuta: Zdravije i ukusnije od onih iz tiganja, a prave se brzo i lako

prženice Foto: Ivan Spasic / Alamy / Profimedia
Prženice iz rerne su odlična opcija jer nisu masne koliko one pržene u tiganju, a ipak su dovoljno sočne i toliko se lako prave da će postati vaš omiljeni doručak.

Ako obožavate tople prženice, ali izbegavate da ih pravite da ne biste stajali dugo pored šporeta, potrošili previše jaja i ulja i zato što vam ispadaju previše masne, ovaj recept će vam se dopasti. Ne treba vam ni previše vremena ni previše sastojaka, a ukus je izvanredan!

Prženice Foto: Profimedia

Sastojci:

3 jajeta

10 tanko sečenih kriški hleba

9 kašika mleka

5 kašika ulja + za premazivanje

prstohvat soli

jaja Foto: Profimedia

Priprema

U dubljoj činiji umutiti jaja, pa dodati mleko i pet kašika ulja. Posoliti i sve dobro promešati.

Umočiti kriške hleba jednu po jednu i ređati po tacni, pa ostaviti da odstoji desetak minuta.

Zatim poređati po plehu obloženom papirom za pečenje.

Uz pomoć četkice uljem premazati kriške odozgo.

Peći dvadesetak minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Klikom na link saznajte kako da za tren oka napravite pileće krpice.

(Kurir.rs/ Glossy)

Bonus video: Recept za palačinke od sira i krompira

This browser does not support the video element.

00:14
Recept za palačinke od sira i krompira Izvor: instagram recipeincaption